Herkent U dit?

U durft niet meer op visite, omdat u uw ontlasting niet ophoudt? Of lekker te sporten zonder dat u urine verliest? Bent u zwanger en hebt u lage rug-of bekkenpijn? 

Klachten waarbij de bekkenfysiotherapeut u kan helpen:

  • ongewild verlies van urine en ontlasting zowel bij mannen als bij vrouwen
  • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten
  • moeizaam kwijt kunnen van urine en/of ontlasting
  • zwaar drukkend gevoel in de onderbuik en/of balgevoel in vagina of anus
  • pijn bij het vrijen, die samenhangen met de bekkenbodem
  • voor en na operaties in de onderbuik (gynaecologische-, urologische- en colorectale operaties)
  • bekkenpijn en lage rugklachten in de periode rond de zwangerschap en bevalling

De bekkenbodemspieren hebben een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten. De spieren kunnen te zwak of te gespannen zijn. Het komt ook voor dat ze niet op het juiste moment hun werk doen. Niet iedereen voelt deze spieren, waardoor bewuste controle soms niet mogelijk lijkt. De bekkenfysiotherapeut kan helpen de controle hierover te herwinnen. Zo vindt u uw zelfvertrouwen weer terug. En kunnen er veel complexe klachten behandelt worden, zonder operatie. Een hele geruststelling.

De bekkenfysiotherapeutische behandeling: Deze bestaat uit informatie over oorzaken en gevolgen van uw klacht, persoonlijk advies over onder andere ademhaling, houding en beweging, drinken, voeding en toiletgedrag, aandacht voor uw buik en bekken bv. het verbeteren van de functie van de bekkenbodem door middel van oefeningen al dan niet gewenst, gebruik maken van apparatuur, genoemd myofeedback, oefeningen ter stabilisatie en versterking van rug-, buik- en bilspieren.

De geregistreerde bekkenfysiotherapeut is een fysiotherapeut met een 3-jarige speciale opleiding gericht op het voorkomen en behandelen van klachten in het bekkengebied. Bekkenfysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de algemene fysiotherapie. Ik ben lid van de NVFB, de nederlandse vereniging voor fysiotherapie bij bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg. Een lidvereniging van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). Ik sta geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR).

U bent van harte welkom!

U kunt altijd bellen voor meer informatie en vragen naar Mirjam Denissen, 013-4565410.

 

Bekijk hier een voorlichtingsfilmpje over bekkenfysiotherapie:

Lees hier meer over bekkenfysiotherapie: